A társasjátékos ajánló

Mit játsszunk?

Online társasjátékos lehetőségek

2020. április 24. - mitjatsszunk?

A korona vírus érkezése mindannyiunk életét váratlan és nehézségeket is hozó, új irányba terelte. Szociális izoláció, megnehezített munkakörülmények, félelem a betegségtől, és összezárt családok - mindegyikünk más és más problémákkal nézett szembe az elmúlt időszakban.

A négy fal közt maradók számára a szórakozás, minőségi együttlét, kikapcsolódás, önfejlesztés és relaxálás saját személyünkre és családunkra lebontva is kiemelten fontossá és sokaknál talán még bonyolultabbá vált, nem csoda hát ha megnőtt a társasjátékok, a játékos időtöltés iránti igény

Mi is rengeteg kérdést kaptunk tőletek az elmúlt időszakban arra vonatkozóan, hogy hol és miként tudnátok játszani az izoláció, szociális távolságtartás ellenére a barátaitokkal, családtagjaitokkal, ehhez pedig az elmúlt napokban nem csak videót de egy összefoglaló cikket is készítettünk nektek linkekkel, mini játéksegédletekkel. 

Mutassuk meg együtt a világnak, hogy az otthon töltött közös, családi idő most is lehet hasznos, értékes, játékos, mély, gondolkodós, örömteli! Fordítsuk pozitív oldalára a jelenlegi eseményeket és játsszuk minél többet, képeink segítségével pedig csináljunk ehhez kedvet másoknak is, hogy később ne csak szomorkodva vagy fog szorítva emlékezzünk erre az időszakra az életünkből! 

Reméljük ez a cikk ad majd néhány ötletet és némi támaszt a számotokra!



Ide vágó cikkek/ interjúk tőlünk:

kepkivagas_2.JPG
Online társasjátékos platformok:

Board Game Arena - https://boardgamearena.com/
Tabletopia - https://tabletopia.com/
Tabletop Simulator - https://www.tabletopsimulator.com/
Playing Cards - http://playingcards.io/

93861732_10219449365842688_6192284054084124672_n.jpgOnline közösségi /partyjátékos ötletekhez linkek:

- Heads Up! (A régi Ki vagyok én? modern, app-os formája, sokan is játszható) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wb.headsup&hl=hu

- GeoGuessr (Földrajzi, térképes kitalálós játék)
https://www.geoguessr.com/

- Honfoglaló (Műveltségi, kérdésekre felelgetős, csapatban is játszható játék)
https://honfoglalo.hu/

- Keep talking and nobody explodes (Bomba hatástalanítós, kommunikációs, vicces közösségi játék) https://keeptalkinggame.com/

-  Skribbl (Rajzolós, kitalálós activity variáns, party hangulatú játék)
https://skribbl.io/  vagy      https://draw.chat/ 

-  Fedőnevek (leegyszerűsített online felület, de segít, hogy akár csapatosan is játszhassatok)
https://www.horsepaste.com/

tuskamiki.jpgCsapatos/ Közösségi játékok lehetnek:

(Csukott szemes) The MIND - Pár másodpercig lenyugodva, befelé figyelve, csendben ülünk, csak ezután kezdjük a gyakorlatot. (Mesterek csukott szemmel is nyomhatják.) Kitűnő megbeszélés végi levezető, mégis koncentráció-fejlesztő játék. A lényege, hogy együtt számoljunk el minél tovább (legyenek kitűzött célok: eleinte 15 aztán 30…stb.), de egyszerre csak egy valaki szólalhat meg és mondhatja be a következő számot. Ha ketten szólalnak meg egyszerre, újrakezdjük. Cél: minél tovább eljutni közösen, fontos hogy mindenki megértse, itt közösen kell dolgozniuk, különben az egyénileg előretolakvók elronthatják a játékot.

Fekete Történetek - Ha imádjátok a kémtörténeteket, akkor a Fekete történetek vicces és abszurd sztorijait imádni fogjátok, ebben a dedukciós játékban ugyanis egy valaki tud egy bűnesetet, a többiek pedig találgatnak. A mesélő csak igennel és nemmel felelhet a feltett kérdésekre, a többiek célja pedig hogy kitalálják a feladványt minél pontosabban és megfejtsék a bűntényt. Elég ha egyikőtöknél megvan a játék, vagy akár az internetről is keresgélhettek.

Igen? - Ebben a kommunikációs, beszélgetésindító partijátékban eldöntendő kérdésekre feleltek egymással, és magatokkal kapcsolatban, így remek lehetőséget ad arra hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz és még mélyebben megismerjétek a másikat. Az Igen? 440 kérdést tartalmaz, és elég ha egy valakinél megvan a játék a társaságból, hiszen a kérdést felolvasva a tippelés és beszélgetés már remekül működhet az online térben. A kérdéseket akár Ti magatok is megírhatjátok, ha nincs nálatok társasjáték, ilyenkor személyenként 10-10 titeket foglalkoztató, eldöntendő kérdést tegyetek fel a többieknek.

Activity  - Mutogatni, beszélni, rajzolni online is lehet. ;) Írjatok fejenként 5 feladványt a többieknek és sorban mindenki mutasson 1et, így haladjatok körben, pontokat gyűjtögetve.

Can You Hear Me Now – Az egyik legjobb virtuális csapatépítő játék. Nevezzetek ki valakit "mesélőnek", a többiek pedig "művészek" lesznek. A mesélő választ az internetről egy random fényképet vagy magától, vagy egy random képgenerátor (pl.https://picsum.photos/) segítségével. Majd ha megvan, elkezdi magyarázni a képet a többieknek, a cél az hogy minél részletesebben elmesélje: a többiek pedig megpróbálják azt lerajzolni. Nagy nevetések, felejthetetlen művek - vágjatok bele!

Egyedül játszható társasjátékokra pár példa:

Bűnügyi krónikák, Ganz Schön Clever, Túlélők szövetsége, Pandemic, Második esély, Mars Terraformálása, Sagrada, Köszöntünk álmaid városában, Tantrix, Glüx, Szüret, Onirim, Scythe, Agricola, Fesztáv, Elder Sign, Birodalmi telepesek, Nyugati királyság építő mesterei, Vasútvonal, Tiltott Sziget, Indián nyár...

Egyéb aktivitások, csoportok:

Facebook csoport (angol nyelvű) tele ötletekkel az egyedül játszható játékokkal kapcsolatban: https://www.facebook.com/groups/boardgamesforone/

Mit játsszunk? Csoport – Társasjátékos ötletek, támogató közösség
https://www.facebook.com/groups/mitjatsszunk

#PánikHelyettJátszom kampányt indítottunk a Facebookon
Játssz, készíts egy szelfit és töltsd fel a Facebookodra ezzel a hesteggel, így motiválva az ismerőseidet is játékra!

https://www.facebook.com/mitjatsszunk/photos/a.1405560582830245/3025970034122617/?type=3&theater

89932147_3029061110480176_8131058026942562304_o.jpg

 

A képeket köszönjük Görög Laurának, Nemesapáti Csengének, Tuska Miklósnak és Hödl Patríciának!

A bejegyzés trackback címe:

https://7mitjatsszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1015637640
süti beállítások módosítása