A társasjátékos ajánló

Mit játsszunk?

Essen Spiel 2019 Radar

7 társasjátékos újdonság, amikre máris vágyakozunk

2019. augusztus 07. - mitjatsszunk?
Minden évben októberben felpezsdül a világ társasjátékos közössége, hisz mindenki az Essen Spielre készül! A legnagyobb, legsikeresebb kiadóláncoktól az izgalmas kisebb alkotócsapatokig rengetegen érkeznek ilyenkor a Nemzetközi Kiállítás és Játékvásárra, ahol évente több ezer új társasjátékot mutatnak be.

A nagy eseményt (ami idén Október 24-27-ig lesz Essenben) persze világszerte hatalmas várakozás előzi meg, ilyenkor a Boardgamegeek c. nemzetközi társasjátékos oldalon készül egy lista az újdonságokról. Nagy örömmel vetettük rá magunkat mi is a friss hírekre, ezekből szemezgettük ki nektek azokat a játékokat, amikre mi máris nagyon kíváncsian vagyunk! Lássuk:
.
pointsalad.png1. Point Salad:
A "pont saláta" kifejezés arra utal, hogy rengeteg pont gyűjthető egy parti alatt (200+), illetve hogy a játékban nincs logikai áttét, nincs szükség váltogatásra - minden cselekedetünkért egyenesen pontokat kapunk. Ennek a jelenségnek a kifigurázása lehet ez a játék, ami kedves grafikájával és könnyed családi játékmenetével az év végének egyik nagy kedvence lehet.
Hazai megjelenés valószínűsége: 7/10 
.
pic3916976.png2. Reavers of Midgard:
A viking kultúrkör gazdag ihlető táptalaja a társasoknak, nekem ez az egyik legígéretesebb idei megjelenés. Csodaszép asztalkép, gyönyörű motívumok, kockák, kedvező értékelések, munkáslehelyezős és kártyagyűjtögetős mechanizmusok. Ha nem is azonnal beszerzős, de mindenképpen kipróbálós darab.
Hazai megjelenés valószínűsége: 6/10 
.
pic4822910.png3. Deep Blue:
https://boardgamegeek.com/boardgame/283649/deep-blue 
A Days Of Wonder az egyik kedvenc kiadóm annak dacára, hogy az elmúlt pár évben mintha valahogy keresné önmagát (The River, Ticket to Ride... bőrlehúzások). Azonban eltekintve a pár múlt évi csalódástól, most újra izgatottan várom a mélytengeri kalandjukat a szokásos csúcskategóriás minőségben. Személyes vonzódásom a mélytengeri csodák iránt extra kíváncsisággal fűszerezi a várakozásom ezzel a családi játékkal kapcsolatban.  Hazai megjelenés valószínűsége: 7/10
.
pic4337611.jpg4. Atlantis Rising:
Gyönyörű darabnak ígérkezik! Vincent Dutrait grafikus egy zseni, alig várom hogy megfürdessem a tekintetem vizuális munkáinak Atlantiszi tengerében. És hogy a játék milyen? Remélem működik, és sok jel erre mutat: kooperatív, teleport kapuépítős, embereket mentős, katasztrófamenedzselős munkás lehelyezés. Ide vele!
Hazai megjelenés valószínűsége: 5/10 
.
pic4680550.jpg5. Queenz:
Csak ennyit mondok: Méhecskék és Bruno Cathala, Ennyi, máris érdekes lett, az egyik kedvenc szerzőm és egy méltatlanul alul reprezentált téma ha találkozik, az engem azonnal érdekel! Tetriszes, virág pakolgatós méhecskemenedzsment, kedves családi köntösben, remélem a telített tetrisz-dömpingben is friss tud majd maradni.
Hazai megjelenés valószínűsége: 6/10 
.
pic4867030.jpg6. Rune Stones:
A Queen kiadó és Rüdiger Dorn szerző korábbi együttműködésének eredménye a Luxor az év családi játék jelölésig vitte. Ez nagy szó, szerintem ennek a hullámnak egy következő ígéretes állomása a Rúnakövek. Szokásos Queen minőséget várok, én szeretem Dorn mester munkásságát, úgyhogy ha van "minőség biztosított" megjelenés, hát akkor ez az.  Hazai megjelenés valószínűsége: 8/10 
.
pic4462987.png7. Paladins of the West Kingdom:
Ha igazán a szívemre teszem a kezem, most ez az egyik legjobban várt megjelenés számomra: a Nyugati Királyság építőmestereinek rajongójaként "Must Buy" (Biztosan megszerezzük!) kategória. A "bevált recepten ne változtass" alapon a külcsín maradt, a mechanika kicsit módosult (legalábbis az előzetes képek alapján). Az előzetes értékelések imádják, a Nyugati királyság sikersorozat így folytatódni látszik. Aztán meglátjuk. :)
Hazai megjelenés valószínűsége: 9/10 

Nektek is vannak már alig várt kedvenceitek? A lista folyamatosan bővül az eredeti oldalon, és reméljük egyre több fantasztikus megjelenésnek lehetünk majd szemtanúi és kipróbálói. 

A bejegyzés trackback címe:

https://7mitjatsszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1714999152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása