A társasjátékos ajánló

Mit játsszunk?

7 Remek Társasjáték Randira

#játszaniszexi

2017. február 07. - mitjatsszunk?

kepkivagas.PNGBizony, vannak társasjátékok, amik remek randiprogramok lehetnek. Nem gondolom, hogy ezeket a játékokat direkt erre fejlesztették volna, de (részint saját tapasztalat alapján) kiváló lehetőséget nyújthatnak, hogy a játszók odafigyeljetek egymásra, esetleg összehangolódjanak, utána pedig beszélgessenek, aztán ki tudja. :) Pláne apróbb háziszabályokkal kiegészítve, játékokkal indítva, felejthetetlen lehet egy randi.

Íme a kedvenc randijátékaim:

cv.jpg1. CV:

Egy teljes életutat csinálhatunk végig ebben a kedves és igen humoros társasjátékban. A vicces illusztrációk gondoskodnak majd a jó hangulatról, a kockadobós-szerencse alapú mechanizmus pedig segít, hogy ne legyen túl komoly szellemi kihívás. Laza kis beszélgetésgenerátor, ahol minimális a konfrontáció (a Gossip kiegészítőt nem ajánlom), ráadásul most már megjelent magyarul is, így az a minimális szöveg sem lehet gond többé.

arboretum.jpg2. Arboretum:

Egy korábbi cikkemben említettem már, hogy ez a kártyajáték jó program lehet egy kedves, gyertyafényes, romantikus estén, és most megerősíteném korábbi állításom. Az Arboretum nagyon szép játék, jó taktika odafigyelni a másikra, és mindenki előtt megépül egy fa-kert, ami külön élmény. A mechanizmusa nagyon egyszerű, könnyen tanulható és bár játszható kissé konfrontatívan is, de akár egymást is tudjátok segíteni, hogy a másiknak sikerülhessen a legszebb kertet összehoznia. Pont, ahogy szeretitek.

patchwork.jpg3. Patchwork:

Foltozgató móka a javából, itt is a könnyed játékmenet áll mindenek fölött. Laza, kis többször játszós kedvesség, melyben a játszók egy négyzethálós táblát próbálnak megtölteni szép színes anyagokkal, lehetőleg hézagmentesen. Nem túlagyalós program, és a téma is cuki, biztosan belopja magát a szívetekbe.

vigyazz6.jpg4. Vigyázz6:

Egy kis izgalom a randira. Ebben a játékban nem szeretnél pontokat (ökörfejet) gyűjteni, ugyanis aki a legtöbbet szedi össze, az veszít. A játék tervezhetetlensége és közel kiszámíthatatlansága itt az előnyére válik. Próbára fogja tenni a lazaságotokat, és a humorérzéketeket is ez a kicsi kártyajáték, s mivel nagyon rövid programról van szó, igazából több kör is simán belefér. Indításnak tökéletes!

carcassonne.jpg5. Carcassonne:

Ez elsősorban egy „egyszerűbb” családi játék, de szerintem simán elfér egy egymásra hangolódós estén is. A játékosok egy várrendszert építenek föl, a saját embereiket pedig igyekeznek jó pozíciókra tenni: utakra, kolostorra, várakba, hogy a lehető legtöbb pontot hozzák haza. Talán nem túl szexi téma, de ismerkedéshez ideális: hamar kibukhat a másik játékstílusa, karaktere. Lehet, hogy pont (nem) ez a cél, de a Carcassonne (igazából bármelyik kiadása, van bőven belőle) ebben biztosan segíteni fog.

beasty.jpg6. Beasty Bar:

Az állatok sorban állnak a Disco klubba, ahová mindenki igyekszik a saját színű állatait bejuttatni. De sajnos „face-controll” van, a bejutás erősen limitált, és csak a legügyesebben taktikázó játékos állatai mehetnek be. Ez egy kicsit csipkelődősebb játék, a felsoroltak közül talán a legkonfrontatívabb is, de sokat tud lazítani az estén. Nem szabad komolyan venni, ezt segíti a vicces illusztráció, és az, hogy a játék könnyed, és sokszor újra játszható, a kiegészítővel (New Beasts in Town) pedig tovább variálható az amúgy is színes kompánia összetétele.

pandemic.jpg7. Pandemic:

Mi is lehetne jobb az összehangolódásra, mint a kooperáció, az együttműködés? A Pandemic ugyanis lehetőséget biztosít számotokra, hogy együtt megmentsétek a világot. A játék igazán nem bonyolult, az izgalom viszont garantált: beteg embereket gyógyítotok, körbe utazzátok a Földet, és hősies küzdelmet folytattok, amíg meg nem… Ha sikerül, érdemes megünnepelni, ha nem, érdemes újra próbálni, vagy újra benépesíteni a földet. :)

Kívánok szép estét, és jó játékot!

Címkép: geekygoodies.com
Játékképek: Boardgamegeek.com

A bejegyzés trackback címe:

https://7mitjatsszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6612189454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása