A társasjátékos ajánló

Mit játsszunk?

7 Kedvenc Ketten Játszható Társasjáték

2017. február 03. - mitjatsszunk?

duelbig.jpgDöntő többségben a feleségemmel ketten szoktunk játszani, így a kétszemélyes játékok a szívem csücskei. Leginkább ezeket szeretem, főként ilyeneket gyűjtök, többjátékosok közül is azokat, amiket lehetőség szerint jó ketten játszani. Nem kifejezetten szeretem a hosszú és kimerítő egészestés társasokat, az alábbiakat az alapján válogattam, hogy velük a játék legyen játék és nem munka. Könnyedebbek, kikapcsolósak, de mindben megvan az a bizonyos mélység, hogy komolyan vehetőek legyenek. Következzenek a kedvenc csak és csakis ketten játszható társasok:

1. Patchwork:

Ez volt az egyik legelső játék, ami eszembe jutott, amikor arra gondoltam, hogy két fős játékokról készítek videót. Ebben a tetrisz-szerű absztrakt játékban a játékosok egy négyzetrácsos teret töltögetnek szövetdarabkákkal ügyelve arra, jusson is maradjon is a fizetőeszközből: a gombokból.  Végtelenül kedves játék, melynek ugyan hajszálvékony a témája, de szerintem mindenkit levesz a lábáról. Egyszerű szabályaival elegáns kivitelezésével kihagyhatatlan választás. Ha még nem próbáltátok, uccu neki!

2. Yinsh:

Az igazi zseni átlát a káoszon – ahogy a mondás tartja. Ez a játék ezt a képességeteket próbára fogja tenni. A játék előre haladtával egyre kuszábbnak tűnik a helyzet, és az a nyerő, aki úgy tudja alakítani a korongok és gyűrűk állását, hogy az neki kedvezzen, nem egyszerű feladat még a gyakorlottabbaknak sem. Ötödölő 18.9. A szabályok letisztultak, a játék szépen balanszolt, igazi mestermunka. Bár a külcsíny nem túl szexi, de a belbecs feledhetetlen élményt tartogat.

3. Shanghaien:

Heörr! Ronda, de finom. Ezt a játékot a doboza alapján biztos nem veszem meg, pedig igazán remek kis mókáról van szó. A játékosok kalózcsapatot építenek dobókockák segítségével, és aki a legértékesebbet gyűjti, az nyer. Bár van szerencsefaktor, de komoly taktikai érzék és ügyes helyzetfelismerés nélkül nincs siker ebben a párbajban. A játék végi trükkös pontozói csavar tovább színesíti az amúgy is különleges játékélményt. Shanghaien!

4. Jaipur:

Cserebere fogadom, többet vissza nem adom. A cserélés és piacolás magasiskolája a Jaipur. Alapvetően egy kártyajáték melyben a kelet mesés kincseivel kereskedünk. Rövid és pörgős, amelyben tűnhet úgy, hogy a nyertesnek szerencséje volt, de több játék során kibukik, hogy ki volt az aki ügyesen figyelte a játék állását, mert kockáztatni, esetleg kivárni, ki volt az ügyesebb kereskedő. A játék három menetet javasol, de mi folyton azon kaptuk magunkat, hogy játszunk még egyet és még egyet és még egyet.

5.  Mr. Jack:

Ebben a dedukciós, nyomozáson alapuló játékban az egyik játékos hasfelmetsző Jack bőrébe bújik és megpróbál elmenekülni, a másik játékos pedig nyomozó lesz és megpróbálja lefülelni, mielőtt az elmenekülhetne. Nemhiába élt meg ez a játék több változatot, (nekünk az alapjáték van meg a kiegészítővel és a pocket változat), hatalmas élmény a játékosoknak. Következtetés, kizáró taktika, helyezkedés, színlelés és szinte végtelen újrajátszhatóság és az idő Mr. Jacknek kedvez. Kinek van vér a pucájában nekivágni ennek a kalandnak? Háh!

6.  Battle Line:

Tábornok! A seregek felsorakoztak az alakulótéren és csak a parancsát várják. Ebben a háborús témájú kártya-alapú játékban a cél az ellenfél hadivonalán való áttörés, vagy a katonai fölény megszerzése. Taktika az ötvennyolcadikon. Első megközelítésre nem tűnhet túl érdekesnek, de messze több van ebben a játékban, mint első látásra látszik, bőven megéri a figyelmet, nem is gondoltam volna, de a feleségem egyik kedvence. :) Most ’Schotten Totten’ néven szerezhető meg könnyebben. A dizájn jóval gyermetegebb, de a beltartalom változatlan.

7.  7 Csoda Párbaj:

Szerintem ez az egyik legjobb kétszemélyes társas, ami kapható, a személyes kedvencem. Ebben a játékban a játékosok birodalmak vezetőiként az ókori világ csodáit építhetik meg. Ez a játék mindent tud, amit egy mai csúcskategóriás játéknak kell. Szép kivitelezés, hatalmas újrajátszhatóság, a választható csodákon keresztül egyedi képességek, a játékot többféleképpen nyerheted meg, egy önálló mechanizmust építesz fel, komolyan oda kell figyelni az ellenfél mesterkedésére. Bár kicsit drágácskának tűnhet, de játékélmény szintjén bőven megéri a pénzét.

Ezek azok, amik első körben felötlöttek, de miközben írtam, még sok ötlet jutott eszembe, lehet, hogy hamarosan jelentkezek még pár javaslattal.

Jó játékot!

A bejegyzés trackback címe:

https://7mitjatsszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6312179082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása