A társasjátékos ajánló

Mit játsszunk?

7 Remek Társasjáték Strandra

2017. július 07. - mitjatsszunk?

2361662155582d62f834f0.jpgA jó strand-társasjáték titka: könnyen hordozható, gyors, esetleg vízálló, könnyed: még egy kiadós sajtos tejfölös lángos után is felérjük szellemileg. Itt a strandidő, sokan szeretnek két csobbanás között lejátszani egy partit, így az alábbiakban hét olyan játékot ajánlok, ami remek választás lehet a vízpartra is. Ebben a cikkben csak az asztal körül, vagy pokrócon ülős játékokat taglalom.

dobble_beach_asm34555_14993339469636.JPG1. Dobble Beach

A Dobble-t szerintem már nem kell sokaknak bemutatni, hisz szinte minden játékbolti polcon ott van, és rekord eladásokat produkál, nem hiába: szabályai azonnal megérthetőek, vicces, családi és partyjáték. Nemrég kijött egy strand-kompatibilis, vízálló változata, fürdőzéssel kapcsolatos képekkel, és kicsiknek kedvező nehézséggel. Bár az ára nem kifejezetten barátságos, biztosan elnyeri az egész család tetszését, ugyanis sokféle szabállyal játszható és mivel „csak” 30 kártyalap van benne, egy meccs is gyorsan lemegy.

pic669979.jpg2. Quarto Mini

A Gigamic absztrakt sorozatából a számomra legkedvesebb példány. Ugyan csak két fős, de annak fergeteges élmény, s mivel egy játszma 5 perctől max. 15 percig nyúlik, több játék is belefér. A mini változat méretéből adódóan nagyon mobilis játék, és a nehezítő szabállyal könnyen tűnhetnek úgy a játszók kívülről, mint két ember, akik nagyon gondolkodnak és az egyik egy fadarabkát markolászik. Ha valaki nem próbálta volna még, nagyon melegen ajánlom, strandra is.

pic1315301_md.jpg3. Home Sweet Home

Számomra ez a „ki nevet a végén” játék, persze lelki értelemben. Az hogy ki vezet a polipkák és rákocskák versenyében, itt ugyanis tökéletesen ideiglenes, nagyon könnyen változik a széljárás, két játékos esetén pláne. Nem kifejezetten mély élmény, de azért egy könnyed számolgatás simán kikerekedhet a játékból. Az illusztráció üdén vízparti, tanítani és újra belerázódni is kb. 1 perc.

pic2241067_md.jpg4. Beasty Bar

Ez a kedvenc „sorban állós” játékom, ami humorával, könnyed játékmenetével szinte kötelező kellékévé vált a strandolásainknak. Jópofa, könnyed szabályú kártyajátékról beszélünk, amihez picit nehéz magyar szabályt lőni, de összességében flott és pergős az egész. Az illusztráció vicces, kicsi gonoszkodó faktor is van benne, ketten, hárman, négyen is vidám perceket hozhat a játékosoknak. Tőled ki jut be a buliba?

sztorikocka_1.jpg5. Sztorikocka / Story Cubes

Bár ez szerintem nem hagyományos értelemben vett társasjáték, inkább activity típusú szórakozás, de tekintve, hogy (kiszereléstől függően) 9 vízálló kockából áll, praktikum szempontjából verhetetlen. A lényeg: dobj a kockáiddal, és a látottakról mesélj el egy történetet. Itt még csak az sem fontos, hogy ki nyer, így remek egymásra hangolódós, történetmesélős kikapcsolódás lehet a sztorikockázás a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 pic69366.jpg6. Bohnanza

Kis vízparti babszüret és bizniszelés. Bár picit öregecske kártyajáték (1997), de a játékosok közti interakciók és a különleges „lapsorrend-tartós szabálya” miatt a szívem egyik csücske. Az illusztráció elég csacska, de minden alkalommal fergeteges party kerekedik ki és az egész család számára. Nincs is jobb, mint babokat ültetni a partmenti fűbe, vagy a kempingasztalra.

pic169494.jpg7. Tichu

Csak és kizárólag négyen játszható, de az egyik legmélyebb és legtaktikusabb játék, amit ismerek. Ha mindenki megértette az amúgy letisztult szabályokat, könnyen sok órás játszma veszi kezdetét. A két 2 fős csapat egymás ellen játszik, mindenki a partnerét próbálja meg segíteni. Lehet, hogy nagyon jó lapokat kaptál, de nem tudod kijátszani őket, vagy nem úgy, ahogy elsőre gondoltad. Ez a játék tökéletesen kiváltotta nálunk a kanasztát, vagy a römit, és szinte minden vízparti nap/hétvége kötelező kelléke. Szeretettel ajánlom mindenkinek!

Jó játékot!

A bejegyzés trackback címe:

https://7mitjatsszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2812647205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása