2017. jún 22.

7 Gondolat a Grand Austria Hotel-ről

írta: mitjatsszunk?
7 Gondolat a Grand Austria Hotel-ről

Gyertek Hotelezni! Nem a régivel, a sokkal komolyabbal!

Tovább Szólj hozzá

játék videó kocka gém dobókocka társasjáték gémer kétfős játszaniszexi

2017. jún 20.

7 Gyönyörű Társasjáték

írta: mitjatsszunk?
7 Gyönyörű Társasjáték

7fccc3cbd0b711c3609ecfe032ad3376.jpgTudom, hogy ez (akárcsak a ronda játékoknál) nagyon szubjektív téma, és lehetetlen egy ilyen listát relevánsan összeválogatni, viszont nagyon izgalmasnak találtam egy csokorba szedni azokat a játékokat, melyekkel legalább akkora (ha nem nagyobb) esztétikai élmény játszani, mint amekkora szellemi kihívást jelentenek. Amikor a külcsín legalább akkora teljesítmény, mint a belbecs. Az alábbi játékok mindegyikére jellemző, hogy kifogástalan megjelenésűek, káprázatos művészeti teljesítmény áll a képi megvalósítás mögött, és nem spóroltak az ecsetvonásokkal.

Lássunk 7 káprázatos szépségű társasjátékot!

  pic860217_md.jpg1.  7 csoda

Ez a játék szerintem önmagában is meglenne a parádés képi megvalósítás nélkül, de így kifejezetten ...

Tovább Szólj hozzá

játék gém gyönyörű társasjáték gémer játszaniszexi

2017. jún 18.

7 Ronda Társasjáték

írta: mitjatsszunk?
7 Ronda Társasjáték

forever-alone-meme-face.jpgVannak gyönyörű, káprázatos megjelenésű játékok és vannak esetek, ahol látszólag "nem nagyon" foglalkoztak a külcsínnel. (Mondhatnánk, hogy ezek többnyire témátlan-absztrakt játékok, de természetesen ezek is lehetnek minőségiek.) Valamint vannak játékok, ahol próbáltak valami tisztességes megjelenést ráerőszakolni a dobozra és az alkatrészekre, de valahogy minden félresikerült. Nagyon félresikerült! Arról az élményről beszélek, amikor egy játékot rossz kézbe venni, és egyáltalán nem esztétikai élmény használni.

Igyekeztem ebben a cikkemben modernebb játékokat megnevezni, ahol már kinőttünk a korai játékok csacska képi világából, így itt nem lehet szempont, hogy egy alkotás „régi” és azért csúf. A rondaság több ...

Tovább Szólj hozzá

ronda gém gonosz bosszantó társasjáték gémer

2017. jún 13.

7 Remek Nyomozós Játék

írta: mitjatsszunk?
7 Remek Nyomozós Játék

f3c2f14285b021b65b493d1a7be6ae87.jpgTitkos identitások, rejtett szerepek, megoldandó ügyek és halál. Az alábbi játékok mind-mind zseniális nyomozós-gondolkodós perceket szerezhetnek a játékosoknak, mindegyik különleges a maga nemében, és ha valaki szereti ezt a műfajt, kihagyhatatlan alkotásokról van szó. Igyekeztem elkerülni a klasszikusnak számító nagyöregeket, mint a ’Clue(do)’, vagy a ’Guess Who?’, inkább (többségében) modernebb, mélyebb vizekre eveztem, hogy talán újdonságokat is mutathassak nektek.

Merüljünk hát el a gyilkosságok, kémek és lelki sötétség világába. Jó nyomozást mindenkinek!

  pic2601683_md.jpg1.  Mysterium

Gyilkosság történt a Mysterium kastélyban, és egy sor kultikus, transzcendentális vizualizációra fogékony nyomozó próbálja ...

Tovább Szólj hozzá

játék gém gonosz társasjáték gémer nyomozós kétfős játszaniszexi

2017. ápr 05.

7 Remek gyorsasági játék

írta: mitjatsszunk?
7 Remek gyorsasági játék

running_brain.jpgJó a reakcióidőd? Gyors vagy? Ezek a játékok le fogják tesztelni. Az alábbiakban olyan társasjátékokat gyűjtöttem csokorba, melyeknek központi meghatározó eleme a gyorsaság, így különböző módokon edzik meg a játékosok észlelését, és reakciókészségét. Sokan irtóznak ettől a műfajtól, mások kifejezetten vérpezsdítőnek tartják, ha nem lajhár módjára haladnak az események.

bongo.jpg1.  Bongo!

Ebben a kockajátékban három állat közül kell kiválasztanunk, hogy a dobott kockák állása melyikre utal. (Az is lehet, hogy semelyikre!) A szabály elsőre kacifántosnak tűnhet, de a harmadik dobásra letisztulnak a dolgok. A helyzet tovább nehezíthető piros, és zöld kockákkal, így nagyon komoly elme-párbaj alakulhat ki a résztvevők ...

Tovább Szólj hozzá

játék társasjáték gyerekjáték top7 családi játék játszaniszexi

2017. már 30.

7 Remek társasjáték gyerekeknek

írta: mitjatsszunk?
7 Remek társasjáték gyerekeknek

kepkivagas.JPG
Gyermekeknek készült társasjátékot könnyen találunk, de azon belül igazán remek darabot már nem olyan egyszerű. Van pár nagyon kellemetlen darab (pl.: az UndiGuszti elnevezésű rettenet), van nagyon sok középszerű, és szerencsére van pár egészen zseniális is. Nos, én most az utóbbiakból válogattam, bár nagyon sok versenyző volt, így lehet, hogy írok még ebben a témában. Szempont volt nálam, hogy lehetőleg 4-5 éves kortól játszható legyen, szóval akár óvodással is kényelmesen le lehessen ülni játszani, de az esetlegesen idősebb játszótársak se unják el magukat.

Következzenek a kedvenc gyermek-társasjátékaim!

pic2830962.jpg1.  My First Stone Age

A tavalyi „Év játéka” díjat gyermekjáték kategóriában ez a társas szerezte meg, s ...

Tovább Szólj hozzá

játék társasjáték gyerekjáték top7 családi játék

2017. már 26.

7 Dolog, ami jellemez egy rossz játékot

írta: mitjatsszunk?
7 Dolog, ami jellemez egy rossz játékot

red-gear-bad-done-d-37481126.jpgEbben a felsorolásban azokat a játékjellemzőket- mechanizmusokat listázom, amik szerintem kifejezetten kellemetlenek. Bár szerencsére viszonylag kevesebb játékban jelennek meg, de sajnos itt-ott beléjük lehet akadni, s ha nem is teszik tönkre az adott játékot, de szerintem sokat elvesznek az értékéből. Ezért úgy döntöttem, hogy ebben a cikkben most felsorolok pár példát, ahol tetten érhetőek ezek a mechanizmusok. Ez sok esetben nem azt jelenti, hogy rossz játékról van szó (kivéve a Monopolyt), inkább arról, hogy az adott játék ezen része megnehezíti az élményt.

Következzen tehát 7 kifejezetten rossz, társasjátékokban előforduló jelenség:

1.  Dobok – lépek

Az egyik legrégebbi mechanizmus, és az egyik legelavultabb is, hamar ...

Tovább Szólj hozzá

játék bosszantó társasjáték gémer top7 Monopoly játszaniszexi