A társasjátékos ajánló

Mit játsszunk?

Melissa & Doug Élménybeszámoló

2017. szeptember 28. - mitjatsszunk?

img_20170926_103922_resized_20170926_092917416.jpgA családi és komplex társasjátékok rajongójaként a figyelmem fókuszában ezen ipar termékei vannak, de nagyon üdítő élmény időnként kikacsintani a komfortzónámból és új, eddig számomra mindössze érintőlegesen ismert vizekre evezni. A napokban a Melissa & Doug márka gyermekjáték bemutatóján jártam és gondoltam összeszedem a tapasztalataimat, mert elképesztő élmény ért.

A gyerekjátékok más terep, egy másik világ, egy másik piac, mint a társasjáték. Az általános megcélzott korosztály a 2 és 4 év között van, ez esetleg mehet egy kicsit alá/fölé, de mindenképpen van ajánlott felső korhatár.

Nagyon izgalmas kérdés, hogy mitől jó gyerekjáték a gyerekjáték? Ezt most nem merészkednék egyetlen mondatban definiálni, inkább körülírom a véleményemet. Nagyon sok negatív tapasztalattal a hátam mögött elképesztően sok „gagyi” cuccal és bóvlival találkoztam, így bizonyos szempontból a „gyerekjáték” kifejezés már-már pejoratív jelzőként is működött nálam, és most nagyon jó volt modern gyerekjátékokkal találkozni. Milyen a jó gyerekjáték? Valóban gyermekeknek készült játék.

A bemutató napon látott játékok mögött hatalmas nagy figyelmet éreztem. Lerí róluk, hogy az amerikai tervezőpáros: Melissa & Doug gyakorló szülők, láttak már gyereket, van elképzelésük mi érdekli, mi érdekelheti őket és szerettek volna nekik olyan játékot adni/készíteni, ami leköti a figyelmüket, fejleszt, foglalkoztat, gyönyörködtet, tanít. Úgy éreztem a sok bemutatott játékon, hogy – és most némi túlzással élvén – engem, (gyermeklelkű) felnőttet is foglalkoztat. Ez egy családi játéknál követelmény, ám itt a gyerekjátékoknál pluszban hatalmas nagy szó, s nagyon ritka tünemény.

A teljesség igénye nélkül pár gyöngyszem, amit mindenképpen megemlítenék (az általam adott nevek eltérhetnek a valós terméknevektől, egyszerűen én így hívom őket):

’Babrafal’img_20170926_103907_resized_20170926_092926145.jpg

Azonnal beszippantott. A kétéves matató-menyország! A kicsi rakoncátlan ujjacskák Mekkája! Nagyon L’art-pour-l’art-nak tűnhet így elsőre, de megszólalt bennem a kétéves énem: hatalmas élmény nyitogatni, csukogatni a színes ajtókat, ablakokat! Nagyon tetszett, hogy a sima állatkás falon kívül ház alakú, tematizált pl.istállós változatban is kapható, aminek az ablakait lehet a matatófalban megismertek alapján nyitogatni. Ehhez persze rengeteg variálható állatka és dekorációs elem létezik (pl. ’Pasture Pals’ lovacskák). Mondanom se kell, természetesen mindez minőségi fa alapanyagból, fém zárakkal készült.

img_20170926_110936_resized_20170926_092924688.jpg’Sound Puzzle’: A hangzó kirakó

Illeszd a dolgokat a helyükre, ha sikerül, akkor olyan hangot hallasz, amit az a helyére illesztett dolog ad ki. Alapvetően nem szeretem azokat a gyerekjátékokat, amikhez kell elem: „Elemes játékot csak az ellenséged gyerekének…” – mondja a humorista. Egyetértek, kivéve a ’Sound Puzzle’ esetében! Itt nincs instant gombnyomásra sikerélmény. Itt csak akkor van zene, ha ügyes voltál.

Minden idők legegyszerűbb (és legnagyobb élményt adó) színezője: a ’Water Wow’

Tömény zsenialitás! Vonalon belül maradni? Ugyan már! A lényeg, hogy egy vízzel feltölthető tollat használunk, ami egy sörteszerű cuccal a végén egyenletesen adagolja a vizet a képre, ami így kiszínesedik. Hihetetlen nem igaz? Megtetszett, rögtön vettem is egyet, s a feleségemmel mindegyiket kiszíneztük. Nagyon jól szórakoztunk közben! Természetesen újra színezhető, többször használatos a füzet, mert amint elpárolog a víz, a képek színüket vesztik és kezdődhet előröl a móka.kepkivagas_1.JPG

Nagyon szépen köszönöm a szervezőknek a lehetőséget, hogy megismerhettem a Melissa&Doug remek, minőségi termékeit!

Kívánok mindenkinek jó játékot! :)

További info+webshop: https://www.jatektenger.hu/hu/markak/melissa-doug?utm_source=sajtotajekoztato7&utm_medium=edm&utm_campaign=melissaanddoug

A bejegyzés trackback címe:

https://7mitjatsszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9412909472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása