A társasjátékos ajánló

Mit játsszunk?

7 Remek gyorsasági játék

2017. április 05. - mitjatsszunk?

running_brain.jpgJó a reakcióidőd? Gyors vagy? Ezek a játékok le fogják tesztelni. Az alábbiakban olyan társasjátékokat gyűjtöttem csokorba, melyeknek központi meghatározó eleme a gyorsaság, így különböző módokon edzik meg a játékosok észlelését, és reakciókészségét. Sokan irtóznak ettől a műfajtól, mások kifejezetten vérpezsdítőnek tartják, ha nem lajhár módjára haladnak az események.

bongo.jpg1.  Bongo!

Ebben a kockajátékban három állat közül kell kiválasztanunk, hogy a dobott kockák állása melyikre utal. (Az is lehet, hogy semelyikre!) A szabály elsőre kacifántosnak tűnhet, de a harmadik dobásra letisztulnak a dolgok. A helyzet tovább nehezíthető piros, és zöld kockákkal, így nagyon komoly elme-párbaj alakulhat ki a résztvevők között. Ketten biztosan, de akár öten is remek kis szórakozás!

jungle_speed.jpg2.  Jungle Speed

Sokak hatalmas kedvence ez a játék, ám én személy szerint nem nagyon rajongok érte (egyszer nagyon megkarmoltak…). Itt a jó pillanatban kell elkapni a játéktér közepén lévő totemet, hogy minél előbb megszabadulhass a kártyáidtól. A játékszabály ennyi, nagyon egyszerű, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű benne eredményesnek lenni! Pokoli koncentráció-háború tud kialakulni. Ketten nem játszanám, mert szerintem igazi partyjátékról van szó, amihez már sok kiegészítő is megjelent.

escape.jpg3.  Escape

Ebben az együttműködésen alapuló (kooperatív) játékban egy romos ősi templomból kell „kijutnunk”, s erre mindössze 10 percünk van. Érdekes mechanika, hogy a játékosoknak nincs saját körük (értsd: mindenki szimultán dobálja a kockáit), de ha a szükség megkívánja, kimentik egymást a bajból. Nagyon hangulatos kalandról van szó, a játékhoz tartozik egy hangulatos zenét tartalmazó CD, ami ha véget ér, akkor letelt a 10 perc, és a játékosok elvesztették a játékot. Ha sikerül mindannyiuknak kijutni, akkor együtt nyertek! Eredeti, szép, egész estés, gyorsasági társasjáték, mindenképpen megér egy próbát!

eureka.jpg4.  Dr. Eureka

Jó vagy logikából, és gyorsan gondolkozol? Feladat: a színes golyókat a megfelelő sorrendbe rakni! Három üvegcse, három pár színes golyó, és egyre nehezedő feladványok. Nemcsak a gyerekeknek, a nagyobbaknak is komoly szellemi kihívás, és gyorsasági próbatétel lehet ez a remek családi játék. Ráadásul szép alkatrészeivel, és egyedi hangulatával az egyik legkülönlegesebb logikai-gyorsasági játék, ami ma kapható.

pic3488252_md.jpg5.  Panic Lab

Ez az egyik kedvenc gyorsasági játékom! Kicsiny dobozkában igen komoly kihívás, mely nagyon szépen nehezíthető és bővíthető. A laboratóriumból megszöktek a fura lények, és a feladatunk megtalálni a hiányzó delikvenst. Igen ám, csak közben lehet, hogy formát, színt és mintát váltott! Igen könnyű elveszíteni a fonalat, hogy pontosan mi is történt a lényecskével a kezdeti állapot óta, amit a dobókockák meghatároztak. Figyelem, gatyát felkötni, izgalmas üldözés veszi kezdetét!

pic1766273_md.jpg6.  Száguldó robotok

Ebben a szerintem igencsak alulértékelt játékban a játékosok hosszasan vizsgálják a játéktáblát, majd egyszer csak az egyikük mond egy számot. Bizony, kívülről furcsának tűnhet, de ha van lehetőségetek kipróbálni, ne szalasszátok el! Ebben a játékban ugyanis különböző színű robotok keresik a céljukat, a játékosok pedig igyekeznek a leggyorsabban megtalálni, hogy az adott robot hány lépésből teheti meg legrövidebben az adott útvonalat. Igazán egyedülálló hangulatával a ’Száguldó robotok’ egy kőkemény, gyorsasági, útvonaltervező játék, mely még a leggyakorlottabbakat is alaposan megdolgoztatja.

dobble_asmodee.jpg7.  Dobble

Ebben a slágerjátékban a játékosok a kártyákon lévő közös szimbólumot keresik. Pici rövidtávú memória, és szupergyors reakcióidő szükségeltetik a sikerhez. Sokszor, sok cikkben említettem már a Dobble-t, nem hiába! Mivel azonban leginkább gyorsasági játékról van szó, nem maradhatott le erről a listáról sem, és amikor elkezdtem összeírni a játékokat, ez jutott először eszembe. Esszenciális élmény, és szerintem a legjobb gyorsasági verseny játék! Gyorsan próbáljátok is ki, ha még nem tettétek volna.

Jó játékot!

A bejegyzés trackback címe:

https://7mitjatsszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6212404111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása